Stamspolning/Rörspolning

Underhålla regelbundet

Att regelbundet underhålla avloppen i vasken, badrummen och tvättrum med förebyggande avloppsrensning minskar risken för stopp.

När vattnet börjar rinna undan saktare än normalt i handfaten, vasken, duschen mm. är det dags att rensa avloppen för att förhindra ett stopp. Dem flesta avloppsstopp upptäcks oftast när vi är hemma utanför arbetstid men behöver åtgärdas direkt. Det kan leda till extra onödiga och höga kostnader om man behöver tillkalla en jour.

För att undvika detta så kan vi utföra en förebyggande insats där vi rensar avloppen. På så sätt förhindrar vi att eventuella början till stopp tar fäste och utvecklar sig till ett totalt stopp.

Följande avloppsrensningar utför vi:

Kök

Vid diskning och sköljning så rinner smuts och fett ner i avloppet som skapar beläggningar i rören. Dessa typer av fettlager som har fått sätta sitt fäste under många år kan vara mycket besvärliga att få bort.

BAD OCH DUSCHRUM

Hud- och fettavlagringar från kroppen samt håravfall och tvål/schampo som rinner ut i golvbrunnen kan lätt täppa till rören och orsaka stopp.

TVÄTTRUM

Textil- och håravfall tillsammans med tvätt- och sköljmedel kan leda till ett framtida stopp.

Kluckande ljud ifrån avloppen är en signal för att det är dags för en stamspolning

Stamspolning görs genom en så kallad avloppsrensning där man spolar rent alla rör i fastigheten.Bristande avloppsunderhåll leder ofta till akuta problem med avloppet, och det är därför viktigt att regelbundet underhålla avloppen i sitt hem; i vasken, badrummen och tvättrummen.

Man bör därför tidvis göra en förebyggande avloppsrensning så att man minimerar riskerna för ett totalstopp. När vattnet börjar rinna undan saktare än normalt i handfaten, vasken, duschen m.m. så är det dags att rensa avloppen.

De flesta stopp i avloppen upptäcks oftast utanför arbetstid och när vi redan är hemma, men de behöver dock nästan alltid åtgärdas direkt. Det kan leda till extra onödiga och höga kostnader om man behöver tillkalla en jour.

När vi spolar avloppen så rensas smuts ut och rören börjar fungerar som de ska igen, men spolningen förhindrar även att eventuella nya början till stopp tar fäste, innan de skapar ett stopp igen.

Så här går stamspolningen till

En stamspolning betyder att man rensar stammarna i en fastighet eller i en villa och görs med ett högt vattentryck. Man använder sig ofta utav speciella maskiner för att göra en professionell stamspolning.

När man gör en stamspolning så börjar man alltid nerifrån och arbetar sig sedan sporadiskt uppåt. När en fastighet ska få sina stammar spolade så börjar man i källaren, längst ner – det är nämligen där de flesta avlagringarna finns normalt sett.

Man börjar att spola från rören i källaren hela vägen till huvudledningen i huset. Ofta upprepas denna procedur ett antal gånger för att få så rent som möjligt. Därefter fortsätter man uppåt i huset och ser till att varje avskilt rör blir rent. Tillslut så avslutas spolningen med att man sprutar neråt ifrån vinden. Man startar alltså från botten och rensar rören metodiskt uppåt!

För att beställa en stamspolning, kontakta oss direkt genom att fylla i formuläret här på sidan.

Kontakta oss

Adress

Vikdalsgränd 10A, 131 40 Nacka

Om oss

Organisationsnr:
559076-3487
Innehar F-skattesedel

Kontakta oss

Ring: +46736605183
Epost: info@vvstjanstnorden.se